Kunde av AOG i 70 år
AOG har lang erfaring fra å skreddersy rehabiliterings- og vedlikeholdsavtaler for kunder. Samarbeidet med UiB strekker seg helt tilbake til 1952.

70 år med samarbeid

70 år med samarbeid 1920 2560 Alliernytt

En av bergens eldste rørleggerbedrifter

Anders O. Grevstad er en av bergens eldste rørleggerbedrifter. Selskapet har bred kompetanse og lang erfaring innenfor VVS-faget og dekker alle relevante leveranseområder med særlig fokus på energi- og miljøaspektene.

I de siste 16 årene har AoG hatt rammeavtale på alle rørleggertjenester for Universitetet – alt fra små serviceoppdrag til større ombygginger. 

UIB er et spennende sted å jobbe. De har mange spennende utfordringer som dekker et vidt spekter av rørleggertjenester.

Det viktigste er å gjøre en god jobb.  Det mener jeg vi gjør for UIB. Vi er pålitelig og leverer et godt håndtverk.

Bjørn Ove Kvam, prosjektleder AOG serviceavdeling

Steinar Sundberg er ENØK-ingeniør i Eiendomsavdelingen, som er en del av sentraladministrasjonen ved Universitetet i Bergen. Han jobber blant annet med forvaltning, drift og vedlikehold, samt utvikling av universitetets samlede bygningsmasse og er den eneste som jobber med energioptimalisering.  

– Vi har to overordnede oppgaver. Det ene er å redusere energibruken ved UiB og det andre er å ivareta klima- og miljøtiltakene på campus. UiB har satt seg som mål å være klimanøytral innen 2030 og har satt i gang en rekke tiltak for å nå dette målet. Det betyr at CO2-utslipp knyttet til reiser, innkjøp, bygg og arealbruk skal reduseres med 89 prosent i løpet av de kommende ti årene, forklarer han. 

– AOG trumfer alle andre på kompetanse samtidig som de legger seg på et fornuftig prisnivå. Faglig dyktighet er det viktigste.

Steinar Sundberg, ENØK ingeniør i Eiendomsavdelingen til UIB om hvorfor de har valgt AOG som sin samarbeidspartner.

Vinner anbud 

UiB forvalter en stor bygningsmasse og AOG bistår eiendomsavdelingen med optimalisering av eksisterende bygg og systemer. Her får rørleggerne brynt seg på det meste innen fagfeltet sitt – fra rehabilitering av  undersjøiske ledninger til montering av toaletter. Steinar er krystallklar når det kommer til hvorfor de har valgt det tradisjonsrike bergensfirmaet som sin samarbeidspartner. 

– For det første er de usedvanlig dyktige rørleggere. Alle våre rammeavtaler legges ut på anbud hvert fjerde år, og det vi er på jakt etter hos samarbeidspartnere er dokumentert kompetanse på navngitte personer og konkurransedyktig pris. AOG trumfer alle andre på kompetanse samtidig som de legger seg på et fornuftig prisnivå. Men faglig dyktighet er det viktigste, å hyre inn en dårlig rørlegger er noe av det dyreste du kan gjøre, slår han fast. 

  Hvor viktig er det med gode samarbeidspartnere når man skal rehabilitere bygningsmasse av denne størrelsen?  

– Det er utrolig viktig. Der er ingenting som kan skade en bygning mer enn en vannlekkasje, så vi har behov for kompetente folk for å gjøre den typen jobber. De gangene vi har vært utsatt for lekkasjer har de gjerne vært forårsaket av en håndverker som ikke er kjent med bygget fra før. 

  

Rørleggeren på hjørnet 

Anders O. Grevstad AS vært en betydelig aktør i rør- og byggebransjen i Bergensområdet i lang tid, og UiB og AOG samarbeidet lenge før AOG var en del av et større konsern. Steinar mener imidlertid at lite er forandret. 

– De fremstår fremdeles som rørleggeren på hjørnet. Internt er det sikkert en stor fordel for dem, siden de har fått mulighet til å involvere underentreprenører der hvor det trengs. Både AOG og resten av Allier Gruppen fremstår som gjennomført seriøse og kvalitetsbevisste aktører. De er på mange måter et forbilde for rørbransjen i Bergen, avslutter han.