Bilde av den nye logoen til Konekta og alle eierselskapene.
Norsk Rørallianse skifter navn til Konekta 2560 2313 Alliernytt

Norsk Rørallianse skifter navn til Konekta

Norsk Rørallianse (NRA) har siden 2002 knyttet sammen store, lokale rørentreprenører over hele landet. Når alliansen nå skifter navn til Konekta, er det for å gjenspeile utviklingen som har skjedd i eierselskapene de siste årene. I Konekta tror vi at det som knytter oss sammen også gjør oss sterkere, og at vi lykkes ved å…

Korona – til våre kunder og samarbeidspartnere 1114 994 Alliernytt

Korona – til våre kunder og samarbeidspartnere

Din trygghet er viktig for oss Vi utfører oppdrag som normalt og følger de råd og veiledning som til enhver tid blir gitt av lokale- og nasjonale helsemyndigheter. Du som kunde kan være trygg på at vi gjør vårt ytterste for å ivareta din og vår sikkerhet i disse dager. Av hensyn til våre ansattes sikkerhet,…

Datadrevet innovasjon 2560 1706 Alliernytt

Datadrevet innovasjon

Datadrevet innovasjon skal bidra til å identifisere grønne muligheter i bygg. Innsamlet datagrunnlaget kan også på sikt brukes av for eksempel banker til å vurdere muligheter for grønne lån.

Trenger vi å spare vann i Norge? 1920 1280 Alliernytt

Trenger vi å spare vann i Norge?

Visste du at du kan redusere energiforbruket ved å bli mer bevisst på eget vannforbruk? Alt vannet som kommer frem til boligene våre, er renset i forkant. Når det er brukt, renses det igjen via anlegg som fører det til fjord, innsjø eller elv, igjen – ofte via en pumpe. Denne prosessen krever masse transport, kjemikalier og ikke minst strøm!

Godt arbeidsmiljø skaper guts og arbeidsglede 1923 2560 Alliernytt

Godt arbeidsmiljø skaper guts og arbeidsglede

– Mennesker er sosiale og skapt for å møtes fysisk, slår prosjektleder i AOG, Bjørn Ove Kvam fast. Gjennom sine 43 år og ulike roller i bedriften har han sett hvordan både faget og kulturen har endret seg med tidene. Da Bjørn Ove Kvam i sin tid startet på Bergen yrkesskole, var det ikke med…

Allier Gruppen er miljøfyrtårnsertifisert 2560 1920 Alliernytt

Allier Gruppen er miljøfyrtårnsertifisert

Allier Gruppen er sertifisert som Miljøfyrtårn etter hovedkontormodellen. Det betyr at alle selskapene i Allierbygget på Midtun, er blitt miljøfyrtårn. Nå fortsetter arbeidet med å sertifisere Rørhab Bergen, Sotra Rør og butikken i Laguneparken.

4 måneder som voksenlærling 1280 853 Alliernytt

4 måneder som voksenlærling

Tina er egentlig utdannet grafisk designer, men idet hun fullførte bacheloren, gikk det opp for henne at hun egentlig ønsket seg et praktisk yrke med gode utviklingsmuligheter. 5. juli begynte hun som voksenlærling hos Anders O. Grevstad, og etter 4 måneder i jobben har hun bare lovord om sitt nye yrke.

Derfor bør den tekniske entreprenøren komme tidligere inn i prosjektene 1200 1001 Alliernytt

Derfor bør den tekniske entreprenøren komme tidligere inn i prosjektene

Når den tekniske entreprenøren blir inkludert fra prosjekteringsfasen bidrar det både til en bærekraftig utvikling samtidig som byggekostnader kan kraftig reduseres. Foto: Øystein Klakegg Tekniske installasjoner i bygg utgjør en stadig større andel av verdiene i bygg. Byggenes tekniske anlegg er en sterk påvirker av energiforbruk og funksjonelle kvaliteter. For å bygge og rehabilitere fremtidens…

Kunnskap går ut på dato 801 801 Alliernytt

Kunnskap går ut på dato

Det skulle ta 30 hopp før Frank Utne sluttet å være livredd hver gang han kastet seg utfra et fly. Men det var aldri noe alternativ å gi seg. I dag er han så dreven, at han sammenligner det å hoppe i fallskjerm med å ta en tur i båten. Jakten på å mestre nye…

Kompetanseheving Høiax 2560 1920 Alliernytt

Kompetanseheving Høiax

Kurs Høiax Hver tirsdag siste måneden har Høiax holdt kurs for rørleggerne i AOG, slik at alle får systembevis (montasjebevis) på Høiax sitt tappevannsystem. Høiax har vært en trofast leverandør til Allier Gruppen i mange år, men på tappavannsystemer, har vi benyttet en annen leverandør. Alle rørleggere, sprinklermontører og ventilasjonsmontører var  invitert til å være…

Nyansatte i Monsen Elektro 2560 1920 Alliernytt

Nyansatte i Monsen Elektro

Monsen Elektro har ansatt 5 nye prosjektledere og teknikere ifm. at Bergen Elteknikk meldte oppbud. Pål Henriksen er ny prosjektleder service, Christian Wollertsen er ny tekniker service, Arve Storlid  er ny prosjektleder entreprise/kalkulatør, Rune Brodahl, er ny tekniker service og Thomas Nilsen er ny prosjektleder/key account manager. Velkommen til oss!

Bilde av nyansatt Ove
Ove er ny VVS-ingeniør hos Tevas 2560 1920 Alliernytt

Ove er ny VVS-ingeniør hos Tevas

Ove er ny VVS-rådgiver i Tevas AS. Han har solid teoretisk fagkompetanse, i tillegg til praktisk erfaring som rørlegger.

Bilde av ny markedssjef i Tevas
Birthe er ny markedssjef i Tevas 2560 1920 Alliernytt

Birthe er ny markedssjef i Tevas

Birthe Espeland Steinsøy er ansatt som markedssjef i Tevas AS.

Bilde av prosjektlederne
Totalentreprenør for drømmehytte på Voss 2560 1920 Alliernytt

Totalentreprenør for drømmehytte på Voss

Jan Rune Velsvik, prosjektleder i AOG Bygg er klar for oppstart av totalentreprisen på hytteprosjektet på Voss. Sammen med Roy Cato Jørgensen fra Sotra Rør og Ørjan Hagatun fra Monsen Elektro står de i spissen for oppføringen av hyttemodellen Sletthø, på vegne av BoligKonsept.

bilde av Birthe Erik og Eirik
Samler viktige kompetansemiljø i Tevas AS 2560 1920 Alliernytt

Samler viktige kompetansemiljø i Tevas AS

Fra 1. september 2021 blir Teknisk Entreprenør Vest AS, Teknikon og Prepart AS ett selskap og endrer navn til Tevas AS. Teknikon-navnet vil fra denne dato ikke lenger benyttes som avdelingsnavn.

Eirik F. Lohne fortsetter som daglig leder og Erik Aschem blir avdelingsleder for avdelingen Rådgivning og prosjektering. Alle ansatte i Teknikon har fått tilbud om ansettelse i Tevas AS.

Bilde av ny lærling i Sotra Rør
Sebastien Daae-Hansen, ny lærling hos Sotra Rør 750 1334 Alliernytt

Sebastien Daae-Hansen, ny lærling hos Sotra Rør

Sebastien Daae-Hansen (17 år) gjorde så godt inntrykk da han var i praksis som rørlegger hos Sotra Rør, at han fikk tilbud om læreplas. Det takket han selvfølgelig ja til.

Bilde av Paul Hagen rørlegger da han var BAS i Lyngfaret
Endelig tilbake i borettslagsgjengen 450 600 Alliernytt

Endelig tilbake i borettslagsgjengen

Jeg har fått en bedre forståelse for hvem Allier Gruppen er og hvordan de andre selskapene tenker og jobber. Det har vært lærerikt og kjekt å bli kjent med nye kollegaer. Paul Hagen har i løpet av det siste året fått testet både egne evner og tålmodighet. Da Smiberget borettslag var overlevert var det mange…

Bilde av boligmodellen Aragona
Nytt boligprosjekt for AOG Bygg 2560 1097 Alliernytt

Nytt boligprosjekt for AOG Bygg

Nytt boligprosjekt for AOG Bygg, blir totalentreprenør på oppføring av ny enebolig på vegne av BoligKonsept.

Unik VVS blir totalentreprenør på rehabilitering av Østre Sælemyr borettslag 1810 2560 Alliernytt

Unik VVS blir totalentreprenør på rehabilitering av Østre Sælemyr borettslag

Unik VVS blir totalentreprenør på rehabilitering av 125 leiligheter i Østre Sælemyr borettslag. Med seg fra Allier Gruppen har de AOG Bygg, Monsen Elektro, AOG og Rørhab Bergen.

E.A. Smith har valgt AOG Bygg som totalentreprenør 1566 330 Alliernytt

E.A. Smith har valgt AOG Bygg som totalentreprenør

AOG Bygg blir totalentreprenør på «Ombygging og Rehabilitering av Bygger`n Rådal» på vegne av E. A. Smith. Med seg fra Allier Gruppen har de Anders O. Grevstad AS og Monsen Elektro AS. Prosjektet har oppstart rett etter sommerferien.