Hvordan er det å være lærling i korona-tid?
Det er 30 lærlinger i Allier Gruppen i dag. Her forteller 4 lærlinger hvordan de opplever arbeidshverdagen etter at smittevernstiltakene ble innført.

Hvordan er det å være lærling i korona-tid

Hvordan er det å være lærling i korona-tid 2560 1707 Alliernytt

Oskar Norman Kirkeli (20), lærling hos AOG, jobber på HiB-senteret:       

– Det er litt «apokalypse-stemning», men på jobben går det helt greit. Det er få folk i bygget og bare vi tre fra AOG, jeg og to svenner, som spiser lunsj. Vi har fått grei info om smitteverntiltak, vasker hendene i sprit titt og ofte og bruker hansker i større grad enn vanlig.

Noah Heldal (17), lærling hos AOG, jobber på et leilighetsprosjekt i Lyngfaret:

– Det har gått greit, og vi har fulgt opp tiltakene fra arbeidsgiveren til punkt og prikke. Det handler om å unngå kontakt med beboerne og ikke jobbe for tett sammen med kolleger. Hvis vi holder på med et bad, for eksempel, er vi kun én av gangen inne på rommet.

Jørgen Frihagen Dahl (23), lærling hos AOG, jobber i studentbyen på Fantoft:

– Ingen grunn til å grave seg ned! Vi jobber stort sett som før, og det er faktisk fint å ha noe som minner om en vanlig hverdag, i stedet for å deppe foran TV og internett. Informasjonen fra prosjektledelsen har vært veldig god, og vi kjører på med Antibac og andre hygienetiltak.

Mussie Gebrelibanos (27), lærling hos AOG, hjemme i karantene:

– Jeg jobbet på Lagunetoppen, men nå er jeg hjemme. Jeg har lett for å bli forkjølet og fikk beskjed av legen at det var best å holde seg borte fra jobben. Jeg har ikke følt meg dårlig, så det er rart å være i karantene uten egentlig å være syk.