Ett døgn mot kreft – sammen for en god sak

Ett døgn mot kreft – sammen for en god sak 1500 2000 Alliernytt

Alvor og glede hånd i hånd

Arrangementet Et døgn mot kreft er vel overstått. De rundt 150 barn og voksne som var innom Allier-bygget i løpet av 24 timer denne helgen har sammen gjort en fantastisk innsats for kreftsaken. Og her var det rom for både alvor og glede.

Det er en litt trøtt initiativtaker Tore Haukås som møter oss mandag.

— Vi hadde et mål om å holde tredemøllene og ergometersyklene gående hele natten gjennom og det klarte vi takket være innsatsen fra alle som stilte opp!

Tore er strålende fornøyd med gjennomføringen.

— Vi fikk virkelig føle på alle følelsene dette døgnet. Morsomme innslag, godt selskap og god mat kombinert med tankevekkende foredrag og personlige historier.

bilde av hjerte med lys fra lysseremoni

Holdt tredemøllene i gang

Det gikk slag i slag helt fra startskuddet gikk klokken 11.30 lørdag morgen til avslutningsseremonien søndag klokken 12.

— Vi var en god gjeng som syklet og løp gjennom døgnet, både store og små stilte opp. Fra klokka 02 til 06 var vi en hard kjerne på 6 personer som byttet på å holde tredemøllene i gang. Det var sosialt og hyggelig, men det er ikke til å stikke under en stol at det var en rimelig støl gjeng som møttes til morgenyoga da vi kom i mål på søndag, ler han.

Anette Fondevik er også godt fornøyd. — Dette ble en flott opplevelse for alle som deltok. I tillegg til det sosiale fikk vi også høre viktige historier både fra Kreftforeningen som snakket om menn og kreft, og ekteparet Tarald og Laila Ueland som snakket om det å være pårørende i en vond situasjon.

I etterkant av sistnevnte innslag møttes alle de tilstedeværende til en vakker lysseremoni utenfor. — Her tente vi papirlykter, Tore sa noen ord og vi lyttet til Gje meg handa di ven. Det ble en veldig sterk og stemningsfull seanse som understreket både alvoret og fellesskapet.

— Fantastisk innsats!

Det er første gang en bedrift står for planleggingen og gjennomføringen av et slikt arrangement på eget initiativ, og nær 40.000 kroner ble samlet inn til Kreftforeningen ila døgnet.

— Vi vil bare si tusen takk for den fantastiske innsatsen! Jeg er veldig imponert over alt dere har lagt ned av arbeid og ikke minst på den flotte rammen dere har laget for dette døgnet, sier spesialrådgiver i Kreftforeningen, Håkon Larsson-Fedde.

I tillegg til rene kroner er det mange som har bidratt for å få arrangementet i havn. En av dem som har stått på litt ekstra for å skaffe sponsorer er Stig André Toresen, og hans bror Kjetil. Begge ansatte i Monsen Elektro.

— Da jeg hørte om dette arrangementet traff det meg med en gang og jeg ville gjerne være med å skaffe sponsorer. Kreftsaken er viktig for både min bror og meg siden vi har mistet begge foreldrene våre til kreft, og har mange nære rundt oss som enten er eller har vært rammet.

I tillegg til å samles om en viktig sak trekker Stig André også frem det sosiale aspektet.

— Det å møtes på denne måten gjør at vi blir kjent med hverandre på en litt annen måte enn vi gjør på jobben. Vi kommer nærmere hverandre, og snakker kanskje om mer personlige ting som gir oss et perspektiv på hva livet egentlig er, og hva som egentlig er viktig.

Stig André håper på gjentakelse, og ønsker seg at enda flere blir med neste gang.
– Opplegget rundt var helt fantastisk!

Tusen takk!

Etter et slikt vellykket arrangement er det på sin plass å takke alle som har bidratt og deltatt.

En ekstra takk til den harde kjerne som holdt hjulene i gang i de sene nattetider: Tore Haukås, Jorun Løyning, Hege Stunner, Ingunn Wulf, Wenche Austervoll og Torill Sandvold.

Frivilligjengen fortjener også er stor klapp på skulderen: Erik Aschjem, Mike Kristiansen med sønner, Mihai og Rufiya Burduya, Knut Bendixen og Kjersti Stunner.

— Nå skal vi evaluere og se på hvordan vi kan ta dette videre. Konklusjonen så langt er at dette var et arrangement som var viktig for mange, avslutter Anette Fondevik.